Studera distans är …


… som att driva Eget!

Studera och jobba på distans är nog trendigt numera sedan Covid-19 slogs till. Man studerar självständigt och kan göra det precis från vartsomhelst; hemma på frukostbordet, vardagsrum, sängen, tåg, buss, etc. Man behöver dessutom inte köpa massa litteraturer i onödan, Lärarna/utbildarna fixar allt material och de är lika hjälpsamma så som de undervisar elever på dem fysiska klassrummen.

Det är kul att träffa klasskamrater & utbildarna Online, mest av allt den kostar ingenting för det mesta, i mitt fall kostar utbildningen Nol krona. Jag tycker att studera distans är lika effektiv som att studera på plats, alla bör göra det 🙂

En vän häromdagen frågade mig om vad jag gör nu för tiden. Det är egentligen en enkelt fråga men svaret som min vän fått var lite så där, tycker hon. Jag svarade och förklarade till henne med en glad ansikte och leende!

Nästa fråga var ”hur hinner jag med studierna!?” med tanke på att jag har skolbarn, hus och företag. Nu var jag lite sparsamt med mitt leende och svarade henne ärligt att ”det är tufft” att studera på distans. Jag tyckte att hon förtjänade att veta det riktiga svaret!

I det här blogg inlägget vill jag vara ärliga och noterar ner att livet som student och driva eget är detsamma, där du lägger fokus på studie- och arbetsuppgifterna hela tiden, alla dagar i veckan. Men det räcker inte med bara det utan en stöd från dina klasskompisar, din man och din familj är Livsviktigt för att lyckas. Har dem bakom din rygg så lyckas man med allt man gör; på plats eller på distans. För att under studiegången upplever man mycket både ris och ros.

Ha en fin Söndag ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s