Christmas tree at our home

Julklapparna under granen – när?


Ja … det är frågan!

På sistone ser jag på sociala medier och även på många andra ställen en bild på en pyntat julgran plus klapparna under den.

Viss….jag förstår att julgranen ser trist ut utan klappar under den och jag förstår att många hinner med att handla in klapparna långt innan Jul men ibland känns det som att många visar upp klapparna på olika kanaler bara för att ”julen är här”. Låter jag negativt ? Är det verkligen nödvändigt att visa upp sina inslagna klappar på SoMed?

Själv brukar jag ta fram dem när mina barn sover ”natten förre Julafton”, då min yngsta fortfarande tro att ”Santa Claus finns och alltid kommer med överraskande presenter på Julafton för att belöna alla världens barn som gjort det bra under året”.

Tanken bakom är att när barnen vaknar dagen efter så ser de att Tomten hade varit hos sig och lämnat paket till dem. Så vad är det som gäller ?

Foto av George Dolgikh @ Giftpundits.com pu00e5 Pexels.com
Annons

2 reaktioner till “Julklapparna under granen – när?

  1. Vad som gäller … ja, det är nog upp till var och en – alla har nog lite olika seder beträffande julafton och julklappar. Jag som är betydligt äldre än du, är inte uppvuxen med t.ex. julstrumpor med julklappar – inte på julafton och inte på juldagen. Inte mina söner heller. I min barndom och likadant när jag själv fick familj, så har julklapparna lagts under granen sent på kvällen före julafton. Några paket sparades och lades i en säck som tomten kom med sen på eftermiddagen, när det var dags för julklappsutdelning. Så är seden även nu i mina barnbarns hem + julstrumpa med en present på julaftons morgon.
    Önskar dig och din familj en trevlig helg!
    GOD JUL!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s