1000 kr på en kvart


Det är mycket dyra pengar för att bekosta oss på olika tjänster & på en kvart i Sverige och kanske i hela världen Men idag vill jag gå in på berättelsen för min tandläkarbesök i morse.

Ganska kort tid tog det att kolla på mina tänder, nästan lika länge som när tandläkaren tog på sig visir, munskydd, öppna datorn, mm.

Sen, bara att sätta igång med ”little talk” med mig hur jag mår, jobbet etc, tog rontgen på tänderna, kollade om de fanns hål, skrapade bort lite tand stenar, polerade och …. sen allting var gjort.

Ibland undrar jag faktisk, ”kollar han verkligen mina tänder, varför tar det så kort tid? Hur länge brukar era tandläkare kontrollera era tänder ?

Satt där i deras lilla administrationshörna (har suttit det varje år sedan 1998) och hör rösten från tandsköterskan, ”1000kr var det, betala med kort?”. Det var allt hon kunde säga till mig. Ja tack, sa jag.

Ut därifrån och funderade, wow det gick fort, en åning brådskande till och med!. De hade nog bytt tandsköterskan, för att ”servicen” jag upplevde var något annorlunda än vad jag var vann vid.

De brukade vara så trevliga i alla dessa år och så omhändertagna sina kunder. De hade tex. tid för att små prata med kunder, erbjuda lite råd om hur man sköter om tänderna, små produkt försäljning och sist men inte minst – ett leende från tandsköterskan (viktigast).

Jag gick ut från tandklinniken med stort leende trots allt, då jag hade inte behov att boka nytt tid for att laga hål i mina tänder. Något positiv var det :).

Ha en fin fin dag hörni, kramar och ta hand om Er

Annons

3 reaktioner till “1000 kr på en kvart

  1. Jag har ju jobbat som tandsköterska tills nyligen och en undersökning man bokar på patienter är tidssatt 30 min och hos oss gjorde vi all administrativt innan tdl kom in. Samt han då sedan läser upp om tänderna så fyller vi i sedan i journalen. Samt visst det kan ta allt från 5 in till 1 h med en patient. Så en kvart är nog ganska normalt om man ingenting hittar. Har du ingen tandsten eller behöver laga ngt hål eller så så finns det ju inte mycket att göra. En van tdl ser bara genom att titta ner i munnen om allt ser bra ut =D. Sedan tar man röntgenbild ungefär vartannat år, vissa beh varje år men då är det ju just för de brukar ha lite bestyr så.

    Gillad av 1 person

  2. Duktiga tandläkare kostar pengar, men alternativet är sämre. Bättre att betala några tusenlappar varje år och njuta av friska och starka tänder länge i livet. Annars blir det både smärtsamt och extremt dyrt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s