Så klart Tomten finns!


lillaMorsan är en fullvuxen kvinna som redan har egen familj, ändå blir hon glad när ”Tomten” kommer med present till henne på Julafton varje år. Min son frågade mig nyligen om Tomten finns! Jag svarade att ja … han finns!

Christmas Eve

Man må tro att Tomten inte finns i överhuvutaget! Men som barn vill man tro det att Han kommer varje år i varje hus, letar efter de där snälla barna och delar ut julklappar.

Alla vet att det är vi föräldrar som köper deras julklappar som vi lägger under julgranen. Men vet ni varför vi gör det ?

Som föräldrar vill vi att våra barn ska känna den där lilla extra på Julafton, förmedlar att de är värda att bli uppskatade och uppvaktade. Vi vill att den fina upplevelsen från julafton firandet kommer att minnas i resten av deras livet.

Enlig mig, Julafton är en sk. familjafton, där hela familjen samlas och vara glad då man inte ofta gör det i vanliga fall. Jag tycker att folk som inte firar Jul kan definitif passa på att skapa en toppen stämmning till familjen på den här tiden.

Så låt de tro att Tomten finns ❤

Annons

2 reaktioner till “Så klart Tomten finns!

  1. Förlåt lilla Morsan – jag vill inte märka ord och jag vill inte göra dig ledsen, men nu blev jag lite full i skratt. … en full vuxen kvinna … skrivet på det viset betyder en berusad vuxen kvinna! Det är inte lätt med svenskan, men i ditt fall tror jag du menar en fullvuxen kvinna …
    När barnen var små … och nu med tre barnbarn, brukar vi fira en traditionsenlig julafton med tomte och allt, men i år blir det tyvärr inte så p.g.a. pandemin – och då jag inte gillar julen så jättemycket så blir det inte mycket firande här hemma.
    Ha en fin fredag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s