Publicerad i Uncategorized

Svart Fredag aka Black Friday


Alla vet vad Svart Fredag betyder, jag menar ”nästan” alla vet om det.

Jag hängde med några kompisar förut, år efter år och åkte till köpcentret och handla saker, bara för att det var den dagen igen, sk. Black Friday dag. Många företag sänker ner sina pris för sina produkter i upp till 50%. Vissa företag kör sina erbjudanden en dag, dvs. Fredag, vissa kör hela helgen och vissa hela veckan.

Men det var inte bara det jag ville skriva utan jag vill skriva sagan om Black Friday till vissa folk som inte känner till om det i överhuvudtaget.

Enligt Wikipedia, infaller Black Friday (som USA kallade), dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde Torsdagen i November, den 27 November). Det är då ”Julhandeln inleds”.

Vissa butiker börjar öppna tidigt tex. kl.5 eller 7 på morgonen och stänger väldigt sent oftast vid kl.23-tiden och vissa butiker öppnar redan vid midnatt. De siktade mot folk som är lediga under Thanksgiving helg.

Black Friday är egentligen inte är formäll ledig dag, utan den är typ ”klämdag” i Sverige.

Jag tolkar historien att folk börja shoppa efter sina julklappar/saker du väntat på ett år på en Black Friday. Priset är ju lockande 🙂

Vet ni när Sverige började uppmärksamma denna dag ?

Författare:

Jag kallar mig själv lillaMorsan. Jag har flyttat från Indonesien & bosatt här sedan 1998. Livet i Sverige är både ris och ros, något sämre något bättre och något mittimellan som livet ska vara. Följa min vardag för att veta mer om mig och mina resor. Sharing is caring ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s