Staden blivit vackrast


Jag kan inte tro att första Advent är i hörnan. Jag vill dela med mig om hur veckan är när julen närmar sig i min stad. Detta delar jag speciellt till min stora familj som bosatt i Indonesia.

Varje land har en unik firande när den första Advent kommer. I sverige oavsett religion börjar man tända alla Ljusttakar, Ljusslingor, Adventsstjärna, Juldekorationer, utomhus belyssning, mm – på Första Advent (inte före – inte efter). Dels för att man välkomnar julen/Advent och dels för att belyssa den mörka perioden i winter tid.

Den här veckan är Adventveckan och på Söndag den 29 November är Första Advent!

Jag måste säga att jag ”följer inte traditionen”, för att jag har börjat tändat ljusstakarna på mina fönstren på kvällarna/hela naten, dekorerat mitt hus (utomhus) litegrann med kransar och belyssningar. Jag känner mig så mycket glädje och har redan nu den här ”christmas feeling” mood.

Vem vill vänta till Söndag ? Hur firar ni första Advent i erat land ?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s