Dating during the Coronavirus pandemic


Vi möter ”den nya normal” i vår vardag i år pga. Covid-19!
Ingen vet när detta eländet slut. Folk jobbar hemmifrån sedan i våras, varslat från sitt jobb, restauranger går i konkurs, flygbolagen ställer in sina resor, kulturlivet blivit stoppat, idrott föreningar går på knäna, relationer spricker, mm.

Jag måste erkänna att detta situation har mer eller mindre ger efekt i våra rutiner och vårat liv. Vi går inte längre ut som vi brukade göra, vi hålla distansen från folk, vi ändra vår sätt att vara. Det är tufft!

Min familj firade ofta Alla Hjärtans Dag/Farsdag/Morsdag/Födelsedagen, ute bara för att byta miljö och omgivning. Men i år kör vi allt hemmifrån.

Igår var älsklingen/pappa hemma, vilket det är sällan han gör det på en Fredag. Vi båda jobbar i restaurangbranschen, så Fredag kväll inte är vår myssdag kan jag säga. Jag var glad och tacksamt att han var hemma.

Vi båda bestämde oss att fixa lite myssstämmning hemma med lite middag, lite rödvin och tittade på film tillsammans. Jag tycker att det är nödvändigt att skapa trevligare stämning hemma även om man inte har något att fira.

Covid-19 gör att många studerar och jobbar hemmifrån och det förekommer att man blir otrevligt mot varandra i familjen, trött för det lilla minsta, lätt irriterat, osv. Det är tröttsamt att vara ”isolerat” i sitt eget hem eller hur ?

Tipsar gärna mig och andra om hur ni gör för att vardagen fungerar under pandemin! ….Håll i & håll ut nu – Det här klarar vi ❤

Annons

2 reaktioner till “Dating during the Coronavirus pandemic

  1. Jaa, det här året är verkligen ett konstigt år, med snabba vändningar och mycket osäkerhet. Det som funkat för mig är dels att tillåta mig själv att vara deppig under en (kortare) tid, men också att ta mig tid för meditation, träning framför TV:n, frisk luft, titta på roliga youtubeklipp med min sambo och att prata i telefon med nära och kära så mycket som möjligt. När alla är hemma kan det vara bra att sätta regler om när det är plugg – och jobbdags och när ni är lediga, och att försöka göra mysiga och roliga saker tillsammans som familj, trots att man kanske går varann på nerverna när alla är hemma 😛 Kanske baka ihop, se en rolig film, spela spel, ha en karaokekväll, göra en visionboard ihop och prata om drömmar och sådant vi kan göra redan nu och annat vi kan göra när livet är mer som vanligt igen. Egentid är också viktigt ❤ Hoppas ni har det bra trots alla snabba förändringar!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s