Att planera en fest med Tema


Kära läsare, hoppas att ni mår bra trots det evigaregnet. Själv tyckte jag att idag var riktigt tråkigt väder, kallt och grått men sen insåg jag att det är ju höst. Jag tände värme ljus för att det varma lite inne i huset. Hur har ni det, är det regn hos er ? Ni som är på väg till middagen eller höstfest, glöm inte att klä er fin sammtidigt varmt och skönt 🙂

Idag vill jag skriva lite om den festen min dotter hade igår. Hurraaaa hon fyllde 18år! Hon ville ha en 18års fest med Tema istället den klassiska födelsedagfesten; med balonger, tårta, familjen, mormor morfar, farmor farfar, kusiner, you name it!

I år önskade hon att ha fest på ett annorlunda sätt, hon kalade den ”chillfest”. Gästerna ska vara hennes nära kompisar alltså bara kompisar. Mamma först visste inte hur festen skulle se ut, men jag fick lite hjälp från henne själv och hennes snällaste bonusmormor att planera hela högen.

När de var bara fyra dagar kvar till festen blev hos små förkyld och vi började fundera på att ställa in festen. Tack och lov blev hon bättre dagen innan helgen. Nedan skriver jag lite hur vi gjorde hennes fest lyckad.

Ju, vi planerade vilket datum festen ska vara, hur många gäster skulle vi bjuda in, hitta & hyra en fest lokal, klockslag när festen börjar & slutar, leverans, planera inköp för råvaror eller presenter, osv.

När dagen D kom, började vi förberedda i lokalen. Vi dukade fram allt torra mat som Chips, frukt, popcorn, saltpinnar, nöter, mm. Medan allt chark produkter och drycker lade vi fin i en silverbricka och förvårades i kylen tills gästerna kommer. Blommorna placerades på borden som gav en lagom festligt känsla. Sen var den delen klart.

Som ni läste ovan i början att vi föräldrar fick inte vara med i festen och inte vill ha tårta eller sjunga ”jag må hon leva” som alla brukar göra. Nej den var bara att umgås med kompisar typ och chilla. Konstigt va tänker många, men tydligen vi lever i en ny era. Vi gör saker helt enkelt på annat sätt än förr.

Anyway … festen togs slut vid elva tiden och ungdomarna drogs ner till stan för ännu en gemmensan partaj på Olearys. Mamma och mormor jobbade återigen och packade ner allt som var kvar på bordet. lokalen var som ett vrak och krävde en stor städning av en städfirma 🙂

Happy birthday Sandra – Best wishes from mommy and family. Love you ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s