Travel Tips


Det finns miljontals tips där ute om hur man resa med barn, vad man kan ta med på semestern, vart man bor, äta, besöka, mm.. Vad jag vill dela idag är något lite annorlunda – något som passar min stor familj.

I år reser vi inte utomlands! I början av Mars 2020 drabbades Sverige liksom hela världen Pandemin Covid-19. Alla då uppmanades att stanna hemma.

Det är inte nog med pandemin som slog hård mot vårt land, min son drabbades även av en svårt olycka medan han lekte hos sin kompis. Denna dag (den 24 juni) var den soligaste dagen i hela Sverige. Han bröt armen när han hoppade av från studsmattan!

Min värld var upp och ner och livet kändes som att det var emot mig/oss familjen. Jag och min man fick åka till akuten på Sundsvalls sjukhus och läkarna fixade till hans arm så att den var raka igen och de bestämde sig att sonen opereras samma dag. Han fick övernatta på sjukhuset men gick hem dagen efter. Sedan dess sonens hand var i gips i sex långa veckor.

Veckan före skolan började den 24 augusti, fick sonen ta bort gipset och han var fri för att röra på sig. Vi bestämde oss att åka inrikes resa med familjen för hans skul. Vi vålde att upptäcka Sandviken, Västerås, Eskilstuna och Uppsala med bil. Vi visste att det var tätt intill skolveckan så vi uttnytta länken som www.tripadvisor.com som kunde guida oss för att se olika sevärdeheter i dessa kommuner.

Själv tycker jag att det var lite utmanning att resa med en stor familj med olika mat/fritid intresse. Men när man reser så korta periode som vi gjorde gäller det att alla måste kompromisa. Vädret hjälpte till att trots restriktionerna pga. Covid19, vi njutade resan fullständigt, Slutligen alla var nöjda..

Dela gärna med Er era mat och reseupplevelser och tips…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s